Runflat banden aanbiedingen

Bij veel auto's uit het duurdere marktsegment worden runflat banden standaard gemonteerd. Met runflat banden kunt u ook na het ontstaan van een lek in de band nog op een veilige manier zeker 80 kilometer rijden op een normaal tempo. Dit voordeel zorgt voor een stuk meer veiligheid ten aanzien van normale banden. U hoeft bijvoorbeeld bij een lekke band niet naast de weg de band te verwisselen. Een reserve band is dus niet nodig. Daarnaast blijft de auto bij een lekke band gewoon normaal bestuurbaar en brengt u de overige weggebruikers niet in gevaar.

Runflat banden hebben een sterkere zijkant die in staat is ook zonder luchtdruk een beperkte tijd het gewicht van uw auto te dragen. Normaal gesproken zou u niet eens in de gaten kunnen hebben dat u een lekke band heeft met dit type band. Veel moderne auto's zijn echter uitgerust met een systeem dat automatisch detecteert of er drukverlies is ontstaan bij een band en krijgt u een melding op het dashboard indien dit het geval is. Indien u deze melding krijgt moet u ook met een Runflat band niet dagen door blijven rijden, maar zo snel als mogelijk is naar een banden specialist gaan.

Indien er op dit moment nog geen Runflat band onder uw auto is gemonteerd kunt u er zelf voor kiezen om hier verandering in te brengen. Het aanbod runflat banden is weggelegd voor iedere automobilist. Het prijsniveau van een runflat banden is inmiddels voor iedereen te behappen. Omdat uw auto het drukverschil zelf moet kunnen detecteren is niet elke auto geschikt om runflat banden te monteren. Vraag bij twijfel dit eerst na bij een bandencentrum.

Controleer de bandenspanning van uw Runflat banden regelmatig, want ook deze banden zijn overhevig aan slijtage bij te lage bandenspanning. De bandenspanning moet goed zijn om het draagvermogen te garanderen. Is deze niet goed, dan kunnen de banden beschadigingen oplopen en de wanden kunnen in elkaar gedrukt worden.

Een uitgebreide keuze aan Runflat banden vindt u op deze website. Vrijwel alle merken die runflat banden aanbieden zijn hier te vinden. Wij hebben het aanbod van vele online bandenwinkels verzameld zodat u eenvoudig banden kunt vergelijken en de goedkoopste prijs kunt vinden.

 
Official suppliers
Brilliantwash auto shampoo